Градина Замъкът предоставя подарък за поръчка над 100 лв или при 10 направени и изпълнени поръчки при нас. За целта използвайте един и същ имейл адрес. Благодарим Ви за интереса към услугите на Замъкът. Онлайн градински магазин Градина Замъкът


Начало » билки и подправки:

Подбрани растения, цветя, продукти Левзея (Leuzea carthamoides, Левзея сафлоровидна)

Левзея (Leuzea carthamoides, Левзея сафлоровидна)

Добави към Моята поръчка
или
Поръчай директно

Изпращане до приятел/ка Изпращане до приятел/каВнимание! Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук се представя растението в най-атрактивния му вид, цъфтеж или листно-декоративна украса.
Левзея (Leuzea carthamoides, Левзея сафлоровидна)
Каталожен номер: #4700
Предишна цена: 10.00 лв
Отстъпка: - 5 %
Нова единична промо цена: 9.50 лв
Спестявате по 0.50 лв на закупен брой
$6.01       |       5.00 €
Цените са БЕЗ доставката. За цената на доставката вижте тук
Налични количества: 1 бр.

Размери на продукта: 15-20 см
Допълнителна информация: ИСТОРИЯ НА ЛЕВЗЕЯТА Левзея (Leuzea carthamoides, Левзея сафлоровидна) е рядко ендемично растение, виреещо изключително и само при висока надморска височина и специални условия в някои високопланински райони на Сибир (Алтай), Средна Азия, Монголия и Китай на височина до 3000 м, на границата на топене на ледниците. Според последните научни изследвания, историческата възраст на рода Leuzea Rhaponticum е около 3-5 милиона години. По време на дългата си еволюция, под влияние на високопланинските, екстремални условия на обкръжаващата среда растението е придобило особена форма на метаболизъм, при който се синтезират фито-екдизони (в т.ч. Екдистерон). Екдистеронът е фито-стероидно съединение, което повишава жизнеспособността и имунитета на човешкия организъм и хармонизира работата на нервната, хормоналната, сьрдечно-съдовата и храносмилателна система. Левзеята е позната още в древната източна медицина под названието Лоу Лу и Лоу Као. Употребата й продължава в китайската, тибетската и монголската медицина и така до наши дни. Популярна е в качеството си на универсално стимулиращо средство. Съществуват научни основания да се предполага, че прах от корените на Левзея е в основата на феноменалната издръжливост на войската на монголския Чингис-Хан. Научните изследвания за влиянието на Левзея върху човешкия организъм са започнали в Русия през 1940 година, по време на Втората световна война, когато руските учени са търсели начини за бързо възстановяване и увеличаване силите на войниците. Учените установили, че мъжете приели Левзея, имат доста по-висока работоспособност и издържливост и са в състояние да работят при тежки условия и силна психическа и физическа умора значително по-дълго време. Днес екстрактът от Левзея се използва като тонизиращо, имуностимулиращо и общоукрепващо средство, а също така за бързо възстановяване на силите след прекарани тежки заболявания и активна спортна дейност.
Внимание!
Бройките и размерите на продуктите често се актуализират, но ако желаете, можете да направите справка/запитване към нас, за да бъдат направени уточнявания за количества и размери.

Извиняваме се на клиентите, ако поръчката бъде забавена известно време, зависещо от няколко фактора като направени и изпълнявани преди Вас други поръчки, заявка на някои от растенията, които се забавят, поради независещи от нас причини, и забавянето в повечето случаи може да е поради ограниченото ни време и необходимостта да съвместяваме производство и изпълняване на поръчки с куриер. Освен това се съобразяваме с почивните дни и празници, в които пратки не се изпращат, тъй като куриерските фирми тогава не работят. Избягваме изпращане на пратки в петък (последния работен ден от седмицата), за да не престояват растенията по офисите на куриерските фирми без грижи. Понякога, ако Вашето селище не се обслужва, както големите градове всеки ден от куриерите, се налага да се изчака графика на обслужване на селището.

Ако вашият продукт ви е нужен спешно или за подарък, молим да ни уведомите по телефона, имейл или в допълнителните бележки при пускане на поръчката, за да се опитаме да реагираме по възможност най-бързо.

Молим Ви, не отлагайте направата на поръчка за последния момент преди Вашето събитие, защото тогава може да е трудно или невъзможно да отреагираме. Но ние ще направим всичко възможно да изпълним Вашето желание, ако това е по силите ни, и да доставим желания от Вас артикул в удобния за Вас момент. Не се притеснявайте да се обърнете към нас, когато случаят е спешен или когато имате желание поръчката да бъде доставена с отлагане във времето за по-късна дата, удобна за Вас. Молим, не се колебайте да се свържете с нас и да ни уведомите относно Вашите желания.

Благодарим Ви за вниманието и надяваме се да проявите търпение и разбиране.


Допълнителни снимки за Левзея (Leuzea carthamoides, Левзея сафлоровидна)
Левзея (Leuzea carthamoides, Левзея сафлоровидна) Левзея (Leuzea carthamoides, Левзея сафлоровидна)
Ако имате някакви въпроси или специални желания, моля свържете се с нас.
Ако забележите отсъстващо или неправилно название, молим, напишете своя вариант на названието в коментарите или на нашия имейл.

Как да поръчате? - кликнете тук.
Как става доставката? - кликнете тук.
Добавете Левзея (Leuzea carthamoides, Левзея сафлоровидна) към Вашата поръчка
или
Направете ЛЕСНА директна заявка за поръчка на Левзея (Leuzea carthamoides, Левзея сафлоровидна)Коментирайте темата Левзея (Leuzea carthamoides, Левзея сафлоровидна), напишете своето мнение

Коментари за Левзея (Leuzea carthamoides, Левзея сафлоровидна):

Ако имате личен опит с отглеждането или впечатления за Левзея (Leuzea carthamoides, Левзея сафлоровидна), може да го споделите тук пред всички. Напишете своя коментар. Не давайте линкове към други комерсиални сайтове, ако рекламата не е заплатена предварително.

От / Дата Коментари (1) добавете нов коментар
Пламен
06.01.2020
Това истинса левзея ли е и как мога да я отглеждам във вкъщи?

Добавете нов коментар:

(love) (rose) (f) (rose1) (rose2) (rose3) (sunny) (sun) (roseshy) (heart) (blume) ^_^ (flora) :-> :-) :) :D :( :| :-/ :x ;( :P ;) 8-) :O (sweat) :* (blush) :^) |-) |-( (inlove) ]:) (yawn) (doh) :? (wasntme) (party) :S (mm) 8-| (wave) (call) (angel) (wait) (chuckle) (clap) (y)
Желая да получавам специални оферти на електронната ми поща, свързани с gradina.zamakabg.com.
1313
[ +50 точки ]


[Добави gradina.zamakabg.com в любими сайтове]

За да посетите нашия нов онлайн магазин за картини, бижутерия и приложно изкуство, можете да натиснете тук - вижте повече.

Онлайн Арт Магазин ЗамъкътПоръчка на цвята, растения - Онлайн градински магазин Замъкът
Ако желаете да бъдете информирани за специални
предложения, които имаме към Вас, моля, изпратете

Поръчка на цвята, растения - Онлайн градински магазин Замъкът


Транспортни услуги, куриери, доставка до дома, офиса
Гласувайте и ДНЕС за нас!
Сарафово Бургас - Бургаският Бевърли Хилс Замъкът Бургас - Почивка на море