Градина Замъкът предоставя подарък за поръчка над 100 лв или при 10 направени и изпълнени поръчки при нас. За целта използвайте един и същ имейл адрес. Благодарим Ви за интереса към услугите на Замъкът. Онлайн градински магазин Градина Замъкът


Начало » палми:

Подбрани растения, цветя, продукти Студоустойчива Палма Трахикарпус, голяма (Trachycarpus fortunei)

Студоустойчива Палма Трахикарпус, голяма (Trachycarpus fortunei)
Увеличаване на снимката Увеличаване на снимката
Изпращане до приятел/ка Изпращане до приятел/каВнимание! Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук се представя растението в най-атрактивния му вид, цъфтеж или листно-декоративна украса.
Студоустойчива Палма Трахикарпус, голяма (Trachycarpus fortunei)
Каталожен номер: #0361
Единична цена: 35.00 лв
$22.15       |       18.42 €
Цените са БЕЗ доставката. За цената на доставката вижте тук
Налични количества: 0 бр.
За да се абонирате за нови бройки от Студоустойчива Палма Трахикарпус, голяма (Trachycarpus fortunei), кликнете тук.
Абонирайте се за автоматично съобщение
Количествата от Студоустойчива Палма Трахикарпус, голяма (Trachycarpus fortunei) в момента са изчерпани, молим да проверявате за нови в наличност. Ако се абонирате за този продукт, Вие изявявате желанието си да Ви осигурим нови количества от него и ние ще направим всичко възможно, за да Ви го осигурим занапред, и компютърната системата ще Ви изпрати автоматично съобщение за наличност. Чрез абонирането Вие не правите поръчка. Попълвате в компютърната система само Вашият имейл и име (не попълвате адресни данни), за да Ви изпрати системата автоматично известие, когато продуктът е наличен. Получите ли го, Вие ще прецените дали желаете да си направите поръчка на този продукт през сайта, защото тогава попълването на адресни данни вече е възможно през системата.

До момента има 0 абонирали се.

Размери на продукта: 50-60 см
Издръжливост / Студоустойчивост: зимата с укритие, да не влиза вода в сърцевината
Внимание!
Бройките и размерите на продуктите често се актуализират, но ако желаете, можете да направите справка/запитване към нас, за да бъдат направени уточнявания за количества и размери.

Извиняваме се на клиентите, ако поръчката бъде забавена известно време, зависещо от няколко фактора като направени и изпълнявани преди Вас други поръчки, заявка на някои от растенията, които се забавят, поради независещи от нас причини, и забавянето в повечето случаи може да е поради ограниченото ни време и необходимостта да съвместяваме производство и изпълняване на поръчки с куриер. Освен това се съобразяваме с почивните дни и празници, в които пратки не се изпращат, тъй като куриерските фирми тогава не работят. Избягваме изпращане на пратки в петък (последния работен ден от седмицата), за да не престояват растенията по офисите на куриерските фирми без грижи. Понякога, ако Вашето селище не се обслужва, както големите градове всеки ден от куриерите, се налага да се изчака графика на обслужване на селището.

Ако вашият продукт ви е нужен спешно или за подарък, молим да ни уведомите по телефона, имейл или в допълнителните бележки при пускане на поръчката, за да се опитаме да реагираме по възможност най-бързо.

Молим Ви, не отлагайте направата на поръчка за последния момент преди Вашето събитие, защото тогава може да е трудно или невъзможно да отреагираме. Но ние ще направим всичко възможно да изпълним Вашето желание, ако това е по силите ни, и да доставим желания от Вас артикул в удобния за Вас момент. Не се притеснявайте да се обърнете към нас, когато случаят е спешен или когато имате желание поръчката да бъде доставена с отлагане във времето за по-късна дата, удобна за Вас. Молим, не се колебайте да се свържете с нас и да ни уведомите относно Вашите желания.

Благодарим Ви за вниманието и надяваме се да проявите търпение и разбиране.


Допълнителни снимки за Студоустойчива Палма Трахикарпус, голяма (Trachycarpus fortunei)
Студоустойчива Палма Трахикарпус, голяма (Trachycarpus fortunei) Студоустойчива Палма Трахикарпус, голяма (Trachycarpus fortunei)
Ако имате някакви въпроси или специални желания, моля свържете се с нас.
Ако забележите отсъстващо или неправилно название, молим, напишете своя вариант на названието в коментарите или на нашия имейл.

Как да поръчате? - кликнете тук.
Как става доставката? - кликнете тук.

Други разновидности на продукта:

Трахикарпус, малък
(Trachycarpus fortunei)

Трахикарпус, малък (Trachycarpus fortunei)
#1196       НАЛИЧНО 1 бр.       10.99 лв
студоустойчива палма трахикарпус, малка
(Trachycarpus fortunei)

студоустойчива палма трахикарпус, малка (Trachycarpus fortunei)
#1189       0 бр.       6.20 лв


Коментирайте темата Студоустойчива Палма Трахикарпус, голяма (Trachycarpus fortunei), напишете своето мнение

Коментари за Студоустойчива Палма Трахикарпус, голяма (Trachycarpus fortunei):

Ако имате личен опит с отглеждането или впечатления за Студоустойчива Палма Трахикарпус, голяма (Trachycarpus fortunei), може да го споделите тук пред всички. Напишете своя коментар. Не давайте линкове към други комерсиални сайтове, ако рекламата не е заплатена предварително.

От / Дата Коментари (24) добавете нов коментар
цвете
2010-02-08
това ли са двете палми, който са на картинката, става въпрос за височината не мисля че ако са на 4 години ще са само 50-60см.
Админ
2010-02-08
В описанието на продукта е записано, че са 50-60 сантиметра. Картинката е само показваща видът.
диди
2010-02-18
на колко листа са в момента?
Админ
2010-02-18
Палмата Трахикарпус ( Trachycarpus fortunei ) в момента е с 4 листа и покарва 5то листо
иванов
2010-03-14
Какъв е произхода на Трахикарпусите,които предлагате и как са отглеждани до сега?Само в оранжерии или са климатизирани за засаждане на открито при нашите условия?
Админ Трахикарпус
2010-03-14
Палмите са гледани в България. Не са внос. По принцип всички палми трахикарпус и тези до четвъртата си година се гледат в студена оранжерия, защото като малки не биха могли да преживеят зимата отвън. След четвъртата година могат да се сеят на пролет отвън и още 4-5 години най-малко трябва зимата да се прави укритие. И все пак няма да е грешка, ако прецените според това в кой район на България ще я гледате дали да я презимувате още една година в неотопляемо помещение. Когато се засади отвън на пролет, тя успява да се вкорени добре през лятото и първите една или две години сята отвън не показва видим прираст, защото започва стремително да развива коренова система надолу. След тази 1-2 години, сяти в земята, започват стремително да пускат нови и нови листа. Сега саксийките им са видимо малки, но не ги присаждаме, за да не се отежняват пратките. Ако решите да я гледате вътре е добре да се присади в по-голяма саксия. Ако се сее в земята, това не е нужно. Няма да е грешка да се гледа още една година вътре за по-сигурно. От мой личен опит точно този размер след четвъртата година успя да се справи със зимата. Дори и без голямо укритие. Но при нас, вярно, зимата е по-мека. Говоря за миналата зима. Тази зима също са укрити, но тя пък беше много люта. В Бургас температурите паднаха до -15 , -20 градуса.
ваня
2010-04-12
тази големина на палмата на снимката с каква цена е
Админ Палма Трахикарпус
2010-04-12
Имаме само един брой палма трахикарпус и тя е с размера посочен в описанието. Снимката е обща. Въобще.. на палма трахикарпус. В много случаи снимката показва вида в цъфнало състояние и как изглежда растението в зрялост.
Юлия Йорданова
2010-05-19
ЖЕЛАЯ ДА ЗАКУПЯ ПАЛМА ТРАХИКАРПУС
Светлана Иванова
2010-10-05
ЖЕЛАЯ ДА ЗАКУПЯ ПАЛМА ТРАХИКАРПУС
galq kutuleva
2010-11-22
Моята палма /от вас, разбира се/ изкара много нови листа през лятото. А дойде само с три, когато я поръчах. Вече съм я прибрала на слънчево и топло място, поливам един път седмично. Догодина, живот и здраве, ще зимува навън.
Админ
2010-11-23
Много добре,че е пуснала листа, може би сте я пресадили,че й беше тясно. Но като я засадите в земята, първото лято не дава прираст на листа- развива корени на долу. Но на следващата година, вече започва много бързо да расте и вади листо след листо и то все по големи.
galq kutuleva
2010-11-23
А, да, пресадена е още когато я получих. Няма да ме притесни, че засаждайки я в земята, няма да пусне листа. Подреждам критериите си по следният начин - 1-во място - сигурно прихващане на растението и 2-ро място - ефекта от него.
Админ
2010-11-24
А ефекта от него след няколко години ще е страхотен, придава истинки екзотичен вид на градината.Но докато стане голямо дърво укривайте, особено центъра, да не влезе вода в сърцевината.
атанас
2011-01-15
ЖЕЛАЯ ДА ЗАКУПЯ ПАЛМА ТРАХИКАРПУС ДА СИ Я ЗАСАДЯ В ГРАДИНАТА
Админ
2011-01-15
можете да си направите поръчка
Koceto Atanasov
2011-01-17
Наричат я още китайска конопена палма. В Европа тя е много обичан и често култивиран вид. Трахикарпусът е най-устойчивата от всички палми, отглеждани в саксии и големи съдове. За кратко време тя понася температура до -16 Сo. Тя се среща засадена на открито дори у нас на неветровити места. Старите екземпляри цъфтят и дори дават плод. Трахикарпусът е част от пейзажа в Южна Англия, Южна Швейцария, покрай езерата в Северна Италия, по южното Атлантическо крайбрежие и на Лазурния бряг. В голям съд тя достига височина 2-4 м, образува масивно влакнесто стъбло с почти кръгли, блестящозелени перести листа върху дълги 40-90 см. дръжки. За една година стволът нараства само с няколко сантиметра. Период на цъфтене: Лятото. Семейство: Arecaceae, палмови. Произход: Бирма, Централен и Източен Китай, Япония. Там тя расте в планинските гори, където понякога вали сняг, и няма особени претенции към почвата. Месторастене: Старите екземпляри на слънчево, а младите на полусенчесто. Субстрат: Оптимална пръст или TKS 2 с глинеста градинска пръст и пясък. Поливане, торене: В периода на израстване се поддържа умерено влажно и до август се наторява всяка седмица в намалени дози. Презимуване: Прибира се късно, като се отстраняват кафявите листа. На тъмно при 0-5 градуса (или на светло в стая). Полива се малко, за да не загние сърцевината. В не мразовити дни се проветрява! Пресажда се през пролетта, но само ако туфата напира да излезе извън съда. Аклиматизира се към светлината на полусенчесто място, иначе лесно изгаря от слънцето. Вредители, болести: Рядко. Акари, щитоносни въшки, гъбички. Размножаване: През цялата година чрез семена. Съвети за оформление: Солитерно растение, което в диаметър достига 2,5 м.
mahmure
2011-02-28
haresvam tazi palma
Tanju
2011-03-03
mnogo haresah palmite
Галя Кутулева
2011-03-21
От миналата седмица моята палмичка вече е засадена навън. Но вечер задължително татко я завива с тънко найлонче, за да не влиза росата в сърцевината й. За всеки случай го прави. Когато я засаждах, времето беше много слънчево и топло и съм я поляла с универсален тор за растения. Засега, вече втора седмица, изглежда много добре и дори е тръгнало ново листенце от средата й.
Админ
2011-03-21
Да ,наистина е хубаво, защото все още много млада , Моите вече са отвити след зимата,свършихме тази работа в онези няколко слънчеви дни, чудесно са прекарали зимата. и вече са тръгнали новите листа. Авие през първата година не очаквайте голям прираст с листата. Когато се засади в земята, първата година започва да развива корените си надолу и затова вади по малко листа, обаче на следващата година като тръгнеее. Но завивайте през зимата, не се лъжете да я оставите без шапка отгоре ,като мен дори и на петата, шестата година, защото точно като я оставите тогава се пада люта зима. Сега тука вече има големи палми и вече не ги завиват дори и най- големите студове.,някои завиват, някои не.
Гинка
16.04.2012
Искам да попитам в наличност ли е още и колко ще струва транспорта й до Русе. Много ми хареса - на 3 г. колко листа има? Предварително благодаря за отговора.
латинка банчева
29.07.2016
Здравейте, Желая да закупя от палмите, но не съм наясно дали могат да се развиват в района на Разград и Плевен.Интересува ме каква е кореновата система и колко дебело става стеблото, защото ще садя и близост до гроб и нали разбирате ..да не напука цимента.Издържат ли на много слънце и суша? Благодаря предварително
Админ
29.07.2016
Здравейте, тези палми издържат на слънце ,суша и жега, но са по- чувствителни на студа, първите зими на открито дори и в южна България ги завиваме и укриваме. Когато станат големи палми вече нямат нужда и си зимуват вече без укритие, но тук зимите са сравнително по- меки. Трудно е да се каже за Вашия район.

Добавете нов коментар:

(love) (rose) (f) (rose1) (rose2) (rose3) (sunny) (sun) (roseshy) (heart) (blume) ^_^ (flora) :-> :-) :) :D :( :| :-/ :x ;( :P ;) 8-) :O (sweat) :* (blush) :^) |-) |-( (inlove) ]:) (yawn) (doh) :? (wasntme) (party) :S (mm) 8-| (wave) (call) (angel) (wait) (chuckle) (clap) (y)
Желая да получавам специални оферти на електронната ми поща, свързани с gradina.zamakabg.com.
1313
[ +50 точки ]


[Добави gradina.zamakabg.com в любими сайтове]

За да посетите нашия нов онлайн магазин за картини, бижутерия и приложно изкуство, можете да натиснете тук - вижте повече.

Онлайн Арт Магазин ЗамъкътПоръчка на цвята, растения - Онлайн градински магазин Замъкът
Ако желаете да бъдете информирани за специални
предложения, които имаме към Вас, моля, изпратете

Поръчка на цвята, растения - Онлайн градински магазин Замъкът


Транспортни услуги, куриери, доставка до дома, офиса
Гласувайте и ДНЕС за нас!
Сарафово Бургас - Бургаският Бевърли Хилс Замъкът Бургас - Почивка на море