Градина Замъкът предоставя подарък за поръчка над 100 лв или при 10 направени и изпълнени поръчки при нас. За целта използвайте един и същ имейл адрес. Благодарим Ви за интереса към услугите на Замъкът. Онлайн градински магазин Градина Замъкът


Розата на Ерихон, Възкръсващо растение, Розата на Джерико, Растение динозавър, Пустинна роза

Розата на Ерихон

Попадали ли сте до сега на нещо толкова невероятно!

 

Никога не сте предполагали, че грижите за едно растение могат да бъдат супер лесни! Растението, за което става въпрос, е по-старо и със сигорност по-издръжливо дори и от динозаврите. Това растение е удивително. Латинското му наименование е Selaginella lepidophylla и съществува тук на земята от 290 милиона години насам.

 

Други негови наименования са: „Възкръсващо растение”, „Розата на Ерихон”, „Розата на Джерико”, Растение динозавър, Пустинна роза. Това е перфектното растение за всички, които няма как да опазят растенията си зелени и живи.

 

Растението е подходящо за офис като настолно цвете. Ако забравяте да го поливате за около да кажем 50 години, то пак ще се съживи, след като най-накрая се сетите да го полеете. (само да не са повече от 50 години).

 

Растението се нуждае единствено от много слънчеви лъчи и от време на време канче вода. За броени часове то се превръща от спаружена пресъхнала топка в живо зелено растение. Този процес може да се повтаря колкото пъти поискате, и то винаги ще оцелява.

 

Особености при растението:

Selaginella lepidophylla произлиза от семейство Selaginellaceae. Идва от Средния изток и Централна Америка. Нужна му е песъчлива и суха почва. Напоява се средно. Дайте му максимум слънце. Ширина достига до 20 см, а височина - 5 см. Размножаването е чрез спори.

 

За дълъг период тези „рози” живеят в пустинните региони, растат и се възпроизвеждат, както всяко друго растение, докато околната среда вече не може ги поддържа за адекватното им съществуване. Когато стане това време, те губят влага и се изсушават. Прибират своите корени от почвата и по този начин позволяват на пустинните ветрове да ги търкалят и разнасят, докато един ден те пристигнат на влажно място, където да могат да продължат да растат и да се разпространяват. Топката после отново се разширява, отваря се, просва се на земята и семенцата изпадват и покълнат.

 

Ефекти: „Розата на Ерихон” се продава в мексикански пазари за използване като диуретик. Тя се използва в вуду и кубинските ритуали за генериране на любов, късмет и пари. Ако я има човек, се казва, че тя абсорбира отрицателната енергия.

 

Употреба: Напълно изсушената „Роза  на Ерихон” ще се съживи и ще се разтвори, ако се постави купичка с вода и се остави така. Когато е суха, тя се сгъва и става сива и чуплива. И въпреки това във водата се възстановява естествения й зелен цвят, разтваря своите листа и се разгъва, за да се превърне отново в прекрасен жив организъм. Тя може да прави това отново и отново. Поставете розата   в една чиния или купа с вода в продължение на 3 дни или повече, докато стане зелена и отворена. Водата трябва да бъде сменяна често. Позволете на растението да изсъхне напълно, след като една седмица е било зелено и живо. В случай, че розата е заразена с плесен, можете да си купите фунгицид, разтворете няколко капки в половин литър вода, поставете розата върху слой от тази вода и поръсете върху него.

 

Розата на Джерико притежава забележителната способност да оцелява в изсушено състоние в продължение на години под формата на свита и кафява топка и при допира й с вода може да се възроди отново. И този процес е почти безкраен.

 

Във всеки случай, растението често се съхранява в латентно състояние в дома – понякога се предава през поколенията, защото символизира раждането, смъртта и възкрасението. И затова се появява по Коледа и Велик ден и заедно с другата украса допълва коледната и/или великденската трапеза/атмосфера със своите зелени цветове.

 

Растението в сухо състояние: 

розата на ерихон, selanginella lepidoepidophylla възкръсващо растение растение динозавър розата на джерико пустинна роза

След като се изпълни с валга, изглежда ето така:

розата на ерихон, selanginella lepidoepidophylla възкръсващо растение растение динозавър розата на джерико пустинна роза

 

Обикновено растението се продава в латентното му състоние. Няма нужда да го сеете в почвата. Просто го поставете в купа с вода и то ще се отвори и светне зелено в рамките на часове. Сменяйте водата дневно и когато искате да го приберете отново, просто го оставете да изсъхне за една седмица. Информацията от различни сайтове показва, че то може да се съхранява и в зелената си форма през голямата част от годината и се използва като вътрешно (саксийно) растение.

 

Легендите за него разказват, че е покълнало от сълзите на Дева Мария, пролети в горещия пустинен пясък по време на бягството на св. Семейство в Египет.

В цъфтящо състояние силата на това безсмъртно растение би трябвало да помага особено на жените: облекчаване на родилните болки, лекуване на месечни неразположения или затруднения в критичната възраст. За тази цел водата, с която е напоявано растението, се е използвала от бедуините, както за пиене, така също за топли и студени компреси или за добавка в горещата баня.

 

В цяла Европа се знае, че къщата, в която се съхранява Розата от Йерихон, е благословена с изобилие и щастие. В свежо състояние тя освежава въздуха и поглъща цигарения дим, а там, където се съхранява в сух вид, не се задържат никакви паразити.

 

Само осем дни Розата от Ерихон трябва да лежи във вода. След това се прибира на сухо и топло място и след два-три дни е вече напълно изсъхнала. Но по свое желание пак се съживява и дава възможност отново да й се наслаждават и възхищават на нейното природно чудо.

 

В това състояние пречиства въздуха в помещения, където се е разлистило. Отлично премахва миризмата на тютюневия дим. Водата, в която се развивала на розата, е идеална за къпане и козметични цели, спиращи стареенето.

Розата е толкова издръжлива, че дори и нашите внуци ще продължат да го ползват.

 

Но това не е края!

Тя изглежда отлично, засадена в саксия, когато нейните клонки и листа се разтворят и създвата подходящ зелен фон на за другите саксийни цъфтящи растения.

Истинско чудо на природата!

 розата на ерихон, selanginella lepidoepidophylla възкръсващо растение растение динозавър розата на джерико пустинна роза

розата на ерихон, selanginella lepidoepidophylla възкръсващо растение растение динозавър розата на джерико пустинна роза

 

Градински статии, полезни съвети Вижте всички статии | Изпращане до приятел/ка Изпращане до приятел/ка


Коментирайте темата Розата на Ерихон, Възкръсващо растение, Розата на Джерико, Растение динозавър, Пустинна роза, напишете своето мнение

Коментари за Розата на Ерихон, Възкръсващо растение, Розата на Джерико, Растение динозавър, Пустинна роза:

Ако имате личен опит с отглеждането или впечатления за Розата на Ерихон, Възкръсващо растение, Розата на Джерико, Растение динозавър, Пустинна роза, може да го споделите тук пред всички. Напишете своя коментар. Не давайте линкове към други комерсиални сайтове, ако рекламата не е заплатена предварително.

От / Дата Коментари (29) добавете нов коментар
мария димова
12.11.2011
Христина Цветанова
10.12.2011
Срахотно е толкова красиво и толкова дълголетно.
Любен Ставрев
11.12.2011
Желая да си закупя от него.
svetlana doncheva
18.12.2011
Купих си розата на Ерихон. В момента е потопена във вода и започна да се разтваря. Много е красива. Нямам търпение да се разтвори цялата.
plamena postolova
24.12.2011
zdraveite...iskam da znam dali tazi roza cafti-imali cvet4eta?
Ани
24.12.2011
Не съм срещала информация в нета да цъфти
MARIQ DIMOVA
02.05.2012
сашо трифонов
04.10.2012
Възхитен съм от невероятните качества и издържливост на това растение.Много бих искал да го притежавам (
Админ
04.10.2012
Наскоро свърши, но скоро може пак да имаме.
В. Милчева
27.11.2013
Моля, внесете повече бройкии от Розата на Ерихон.
Админ
27.11.2013
Няма проблеми, направено е вече
Войнов
19.12.2013
Това е просто невероятно и необяснимо. Моля, пояснете къде и как може да се закупи.
Админ
19.12.2013
Ние в момента разполагаме с бройки, можете да си пуснете поръчка от страничката на продукта, можете да се свържете с нас за справки.
Anka Dusheva
06.05.2014
розата на йерихон-видове
ivanka Ognqnova
13.12.2014
Nai posle se sdobix s tazi krasota i mnogo sam htastliva.
ivanka Ognqnova
13.12.2014
Nai posle se sdobix s tazi krasota i mnogo sam htastliva.
Бинка Русева
23.12.2014
У дома Дядо Коледа дойде малко по-рано и ми донесе това чудо на природата- "Пустинна роза". В момента цялото ми семейство го наблюдаваме как се пробужда.
Админ
24.12.2014
Весела Ноледа
Мая Петрова
15.02.2015
Има я в Йерихон, струва между 15 и 45 долара в зависимост от големината. не съм чак толкова впечатлена.
антон андонов
27.03.2015
това което се продава в йерихон и растението предлагано тук нямат нищо общо по между си те са от различни родове но мексиканската салгинела е придобила по голяма популярност защото е по лесно достъпна и се намира в голямо количество за да расте и да се развива тя се нуждае от почва и по дълъг период във влажна среда често расте в пукнатините на скалите по старите растения имат нещо като стебло покрито с остатъци от стари листа но това са растения на няколко десетки години
Магдалена тончева
12.05.2016
Аз също си взех розата на ерихо много бързо се разтвори но не е изцяло р готова много е интересна
Velko
04.01.2017
Iskam da si kupa kolko struvam i kak stava
Админ
04.01.2017
В момента имаме в наличност. Продукта е 1185. Можете да направите своята поръчка на страничката на продукта.
Bobi
10.02.2017
Здравете искам да Ви попитам може ли да седи постоянно във вода,защото пише че трябва да седи само 8 дни ?!
Админ
11.02.2017
Може би ще изгние ,ако стои постоянно във вода, то не водно растение, а пустинно.
Bobi
11.02.2017
А как се размножава това растение, може ли в домашни условия? Може ли да се засади в саксия? Благодаря предварително !!
Админ
11.02.2017
В тази посока, може би трябва да се търси информация в нета, едва ли ще може да се размножава в домашни условия. В България то е рядкост и едва ли някой ще може да каже това от личен опит.
Елка Василева
31.08.2017
Имам я от няколко години,разтваря се, но е само кафява, не става зелена
Зорка
06.10.2017
А защо моята е кафява а не зелена

Добавете нов коментар:

(love) (rose) (f) (rose1) (rose2) (rose3) (sunny) (sun) (roseshy) (heart) (blume) ^_^ (flora) :-> :-) :) :D :( :| :-/ :x ;( :P ;) 8-) :O (sweat) :* (blush) :^) |-) |-( (inlove) ]:) (yawn) (doh) :? (wasntme) (party) :S (mm) 8-| (wave) (call) (angel) (wait) (chuckle) (clap) (y)
Желая да получавам специални оферти на електронната ми поща, свързани с gradina.zamakabg.com.
1313
[ +50 точки ]


[Добави gradina.zamakabg.com в любими сайтове]

За да посетите нашия нов онлайн магазин за картини, бижутерия и приложно изкуство, можете да натиснете тук - вижте повече.

Онлайн Арт Магазин ЗамъкътПоръчка на цвята, растения - Онлайн градински магазин Замъкът
Ако желаете да бъдете информирани за специални
предложения, които имаме към Вас, моля, изпратете

Поръчка на цвята, растения - Онлайн градински магазин Замъкът


Транспортни услуги, куриери, доставка до дома, офиса
Гласувайте и ДНЕС за нас!
Сарафово Бургас - Бургаският Бевърли Хилс Замъкът Бургас - Почивка на море